Een nieuwe lente: een nieuwe website. Wat vind jij ervan? studiogroenevallei@ips?

Dankzij ons diverse uurrooster heb je de keuze uit ontspannende of energieke lessen die perfect aansluiten op jouw planning, elke dag van de week!

aanbod
lessen

Yoga

Asudra-yoga betekent evenwicht en harmonie brengen in ons energetisch systeem, op fysiek niveau betekent het ontgiften en regeneren, op mentaal niveau, tot rust komen en op spiritueel niveau, de realisatie van dualiteit naar eenheid. Asudra-yoga kan heel erg eenvoudig zijn, en ook heel uitdagend. Door consequente aandacht te houden bij de ademhaling krijgen we inzicht dat alles met mekaar in verbinding staat. We verbeteren onze fysieke, psychische, mentale en emotionele conditie, we verhogen onze wilskracht en gevoel voor evenwicht, we versoepelen en verstevigen de gewrichten. We verbeteren de werking van onze organen. Op het einde is er altijd een zeer diepe relaxatie.

In Dynamic Hatha Yoga laten we alle bewegingen samensmelten met onze ademhaling. We doorlopen zonnegroeten, staande en zittende houdingen, en zoeken naar evenwicht. Met elke in- en uitademing verbinden we vloeiend de diverse houdingen. Deze les is dynamisch en intensief, maar toegankelijk voor iedereen die zijn lichaam wil uitdagen, met als resultaat een gevoel van voldoening en ontspanning. Doe mee en ontdek de kracht van harmonie tussen beweging en ademhaling!

Deze les is perfect om je week te beginnen en je stijve lichaam te ontspannen. Het biedt een ideale gelegenheid om de rest van de week in balans door te brengen. Yoga Gentle is een zachte vorm van yoga die geschikt is voor alle leeftijden en ervaringsniveaus. Als je vaak zittend en voorovergebogen achter een computer werkt, is de kans groot dat je af en toe last hebt van rug- en nekpijn en dat je spieren stijf en verkrampt aanvoelen. Misschien denk je dat yoga onmogelijk is met zo’n lichaam. In Yoga Gentle helpen eenvoudige oefeningen je om deze spanning voorzichtig los te maken. De les omvat ook ademhalingsoefeningen en meditatie. Het is speciaal geschikt voor mannen die misschien wat drempelvrees hebben om aan yoga te beginnen. Dus kom langs en ontdek hoe yoga gentle je kan helpen om soepeler, ontspannen en in balans te worden!

In de Hatha Slow Flow lessen nemen we de tijd om op een meditatieve manier in slow motion van de ene yogapose naar de andere te bewegen. Door herhaling van poses, het rustige tempo en de momenten van stilte brengen we de gedachten in ons hoofd geleidelijk tot rust. Hatha Slow Flow wordt gezien als een samensmelting van aangepaste vinyasa flow en hatha yoga, waardoor het toegankelijk is voor zowel beginners als gevorderden.

Flow op jouw eigen ritme, glijd van een cobra naar een downward dog en kom terug thuis in je lichaam. De trage bewegingen laten je dieper in elke pose zakken, terwijl je ademhaling je begeleidt door de vloeiende overgangen. Het is een kans om de drukte van het dagelijks leven los te laten en je te verbinden met het rustgevende ritme van je eigen ademhaling. Ervaar de harmonie tussen lichaam en geest terwijl je de vreugde ontdekt van bewegen in slow flow.

Hatha yoga, de tijdloze klassieke vorm die al duizenden jaren wordt doorgegeven van meester op leerling. De eenvoudige houdingen hebben een krachtige invloed op lichaam, denken en geest. Naarmate je de oefeningen meer integreert in je dagelijkese routine, zul je merken dat het effect zich dieper verankert in je eigen lichaam, denken en geest. Ontdek de geleidelijke transformatie en omarm de helende kracht van hatha yoga in elke vezel van je wezen. 

Kundalini yoga is een dynamische yogavorm waarbij houdingen ritmisch worden gecombineerd met ademhaling, mantra’s en meditatie. Elke les volgt een vaste volgorde, beginnend met een opwarmfase, gevolgd door een kriya (een set van bewegingen) rond een specifiek thema, en afgesloten met een ontspanning en meditatie. Het ultieme doel van kundalini yoga is het ontwaken van je levensenergie. Na de les voel je je helder, krachtig en gefocust.

Deze yogales is toegankelijk voor iedereen, inclusief beginners. Het biedt een gestructureerde en geleidelijke introductie tot de wereld van kundalini yoga. Dus, of je nu nieuw bent in yoga of al wat ervaring hebt, kom en ervaar de transformerende kracht van kundalini yoga. Na afloop van de les zul je niet alleen een dieper gevoel van welzijn ervaren, maar ook een hernieuwde energie die je dagelijkse leven verrijkt. Laat je levensenergie ontwaken en ontdek de helderheid en kracht binnenin jou.

Iyengar Yoga is een vorm van hatha yoga volgens de methode van B.K.S. Iyengar. Al doende leer je in een Iyengar yogales het beoefenen van asana’s en pranayama (lichaanmshoudinden en ademhaling). Je streeft naar een veilige en weldadige manier van oefenen, met aandacht, toewijding en meer en meer fijnheid.Het gebruik van hulpmiddelen zoals blokken of riemen ondersteunt het leerproces en maakt het beoefenen van yoga asana’s voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd, lenigheid of fysieke conditie. Iyengar yoga staat dan ook bekend voor zijn grote therapeutische waarde.De transformerende kracht van yoga brengt stabiliteit in het lichaam en rust in de geest. Je bouwt kracht, evenwicht, flexibiliteit en bewustzijnsvermogen op, die je helpen om met de fysieke, mentale en emotionele uitdagingen van het dagelijks leven om te gaan. Niveau: maandagavond: beginners, woensdag- en vrijdagvoormiddag all levels. 

Voor diegenen wiens lichaam tegenstribbelt, weerstand biedt, niet wil meewerken en als een last aanvoelt, is Restorative yoga de perfecte remedie. Maar ook voor iedereen die verlangt naar zalig comfort, zachtheid en diepe ontspanning. Restorative yoga heeft als doel het herstel van opgebouwde fysieke of mentale vermoeidheid. Door middel van herstellende houdingen ontdek je hoe je jezelf op een zachte manier kunt helen in het moment. In plaats van vast te zitten, leer je ruimte te creëren om te genieten, te ontspannen en te ontvangen. De les biedt hands-on toepassingen, zoals doeltreffende mini-massages die spanningen verzachten. Restorative yoga is bij uitstek geschikt voor diegenen die vastzitten in hun lichaam, en misschien ook in hun gedachten, of het nu gaat om burn-out, revalidatie of chronische pijn. Het is een uitnodiging om te vertragen, te ademen en de helende kracht van diepe ontspanning te ervaren. Geef jezelf de rust die je verdient en ontdek hoe deze zachte praktijk je welzijn kan herstellen.

Tijdens een krachtige flow beweeg je synchroon met de cadans van je eigen lichaam en een zorgvuldig gekozen soundtrack. In een dynamische mix van energieke asana’s, ademwerk, verhalen, mantra’s en mudra’s speel je met je lichaam, terwijl je laagje per laagje je ware zelf ontdekt. Het gebeurt telkens opnieuw. En opnieuw.

De muziek neemt je mee op een reis naar evenwicht. In de eenvoud van de bewegingen vind je een creatieve energie en een eerbetoon aan de hoogte- en dieptepunten van het leven. Tijdens deze practice kom je thuis bij jezelf, helemaal vrij. Op het ritme van jouw hart ontstaat een unieke harmonie, een dans van vrijheid en expressie. Een ode aan de kracht die schuilt in het luisteren naar jouw innerlijke melodie. Neem deel aan deze krachtige flow en ontdek de vreugde van bewegen op het ritme van je eigen essentie.

In een yin flow les ligt de nadruk op ‘slowing down’, zachtheid en mildheid met jezelf. We laten het lichaam bewegen, aansterken, vertragen, en voelen in waar jij op dit moment nood aan hebt. Deze les omvat langere, ontspannende houdingen die gericht zijn op het stretchen van de diepere lagen van het lichaam en het kalmeren van de geest. De aangereikte poses laten jouw lichaam toe om spanningen en stress los te laten. We gaan over van de ene naar de andere houding op het ritme van onze ademhaling. Daarnaast komen ook houdingen aan bod die de spieren versterken, bloedcirculatie verbeteren en flexibiliteit vergroten. Yin flow is erg geschikt voor iedereen die het stukje bewustzijn in zichzelf wilt vinden en meer rust en flexibiliteit in zijn of haar lichaam wilt ervaren. Ont-spannend is het altijd. 

Bij yin yoga draait alles om ontspanning en loslaten. Deze meditatieve yogavorm omvat voornamelijk zittende en/of liggende houdingen die langer worden aangehouden. Hierdoor krijgen ligamenten, botten en gewrichten, die normaal gesproken niet veel aandacht krijgen bij actievere yogavormen, een milde stretch. Hoewel de focus vaak, maar niet uitsluitend, op de heupen, het bekken en de onderrug ligt, reikt yin yoga verder dan dat.

Op het eerste gezicht lijkt yin yoga misschien passief en zacht, maar de uitdaging schuilt in de langere duur van de houdingen. Het is een perfecte aanvulling op dynamische (yang) yogavormen, die vooral gericht zijn op het versterken van spieren. Yin yoga is geschikt voor mensen van alle leeftijden en vereist geen extreme lenigheid. Het is een uitnodiging om te vertragen, diep adem te halen en ruimte te creëren voor ontspanning in lichaam en geest. Een waardevolle praktijk om het evenwicht te herstellen en te genieten van de weldaad van langzaam en bewust bewegen.

Welkom bij Yogilites, waar we de perfecte fusie van yoga en pilates aanbieden voor een ervaring die het beste van beide werelden combineert!

Stel je voor: een les die niet alleen je lichaam revitaliseert, maar ook je geest ontspant. Dat is precies wat Yogilites te bieden heeft!

Deze unieke combinatie van yoga en pilates is ontworpen om je spieren lengte en kracht te geven, terwijl je tegelijkertijd meer bewegingsvrijheid en ruimte in zowel je lichaam als geest ontwikkelt. De authentieke benadering van Yogilites gaat verder dan alleen fysieke oefeningen. Het is een zachte, maar toch actieve flow van bewegingen die perfect synchroniseert met je ademhaling. Deze les is niet zomaar een training; het is een kans om te vertragen, te observeren, te accepteren en te laten stromen. Yogilites helpt je niet alleen bij het opbouwen van kracht en het verbeteren van je houding, maar ook bij het creëren van een dieper bewustzijn van jezelf.

Zen Yoga: Yin Yoga + Yoga Nidra

In een uurtje zen yoga nodigen we je uit om te ontstressen, te vertragen en in te tunen bij je innerlijke zelf. Deze beleving gaat verder dan alleen fysieke oefeningen; het is een reis naar binnen, waar je contact maakt met je innerlijke stilte en volledig ontspant. De sessie begint met enkele yin poses, die specifiek zijn ontworpen om de levensenergie in ons lichaam te laten stromen. Door rustig in deze houdingen te verblijven, geven we aandacht aan de diepere weefsels van het lichaam, waardoor een gevoel van bevrijding en vitaliteit ontstaat. Deze oefeningen helpen niet alleen om fysieke spanning los te laten, maar bevorderen ook een diepere connectie met onszelf. Vanuit de yin houdingen vloeien we naadloos over in yoga nidra, ook wel bekend als de ‘yoga van de slaap’. Yoga nidra biedt een unieke ervaring waarin we een diepe ontspanning bereiken, vergelijkbaar met de staat tussen waken en slapen. Tijdens deze fase maken we een geleide reis door onze innerlijke wereld, verkennend en ontspannend op verschillende lagen van het bewustzijn. De helende en herstellende werking van yoga nidra is buitengewoon. Terwijl je lichaam ontspannen op de mat ligt, reist je geest door de binnenste dimensies van je bewustzijn. Dit verlicht niet alleen stress en spanning, maar bevordert ook emotionele balans en mentale helderheid. 

Wil je graag een privéles? Laat het ons weten en we bespreken samen je voorkeuren, en zoeken naar een geschikte instructeur. Het tarief voor deze privéles is 75 euro. Stuur gewoon een e-mail met je aanvraag naar studiogroenevallei@ips.be. We kijken ernaar uit om je te helpen!

Pilates

Pilates, een verademing voor je rug! In deze basisles leggen we extra nadruk op de essentiële principes en fundamentele oefeningen. Pilates is een trainingsconcept dat werd ontwikkeld door de legendarische Joseph H. Pilates, met als doel het hele lichaam te stretchen, versterken en in balans te brengen. De oefeningen worden uitgevoerd op de mat, met een focus op controle en precisie. De bewegingen worden geleid vanuit het lichaamscentrum, ook wel het powerhouse genoemd (de buik/onderrug, bil- en dijbeenspieren). De juiste ademhaling ondersteunt elke oefening, en elke beweging wordt volgens deze principes uitgevoerd.

Pilates versterkt je spieren, verbetert je ademhaling en bevordert een goede lichaamshouding. Het is een ideale oefenvorm voor mensen die rugklachten willen voorkomen of verlichten, en die door deze lichamelijke inspanning een hernieuwd zelfbewustzijn willen bereiken. Zelfs voor wie nieuw is in sport, brengt Pilates een fris gevoel van lichaamsbewustzijn. We bieden verschillende niveaus aan:

Level 1: Pilates introductie

Level 2: Pilates basic

Pilates all levels

In deze pilatesles worden ook de basisoefeningen gebruikt, maar er wordt rekening gehouden met het niveau van alle deelnemers. Geschikt voor zowel beginners als mensen die al langer pilateslessen volgen.

Een pilatesles op een gevorderd niveau waarbij we ervan uitgaan dat je de basis technieken beheerst en al geruime tijd pilates hebt gevolgd. Er is meer ruimte voor verdieping van de technieken en het tempo ligt een stuk hoger. De oefeningen zelf zijn complexer en bieden meer verdieping. Ook de opeenvolging van oefeningen gaat sneller, waardoor je in een echte flow komt. Correcties en bijsturing zorgen ervoor dat je de oefeningen nauwkeurig uitvoert en je groeit in pilates. Ook al heb je een goede conditie, het is belangrijk dat je weet hoe je de oefeningen correct moet uitvoeren om het juiste effect op je lichaam te bereiken; dus niet geschikt voor beginners.

Wil je graag een privéles? Laat het ons weten en we bespreken samen je voorkeuren, en zoeken naar een geschikte instructeur. Het tarief voor deze privéles is 75 euro. Stuur gewoon een e-mail met je aanvraag naar studiogroenevallei@ips.be. We kijken ernaar uit om je te helpen!

Pilates reformer

De term ‘reformer’ heeft een letterlijke betekenis van transformatie, met de nadruk op de transformatie van het lichaam.

In deze les maak je gebruik van een apparaat met een bewegend platform, waarop je verschillende posities aanneemt: liggend, zittend en staand. Door middel van veren, die aan de basis van het platform zijn bevestigd, ervaar je weerstand tijdens de oefeningen. Deze veren bieden een extra uitdaging doordat ze je helpen de diepe verbindingen in je lichaam te voelen. Ze strekken korte spieren, versterken je hele kern en dragen bij aan stabilisatie. Het resultaat? Je voelt je langer en lichter, beweegt soepeler en je lichaam voelt gewoon goed aan!

Reformerlessen worden gegeven in kleine groepjes, met een maximum van drie deelnemers. Het volgen van deze lessen is uitsluitend mogelijk met een Pilates reformer beurt.

Wil je een privéles op de reformer? Neem dan contact met ons op, en we regelen graag een geschikt moment met de instructeur. Het tarief voor deze privéles bedraagt 60 euro. Stuur simpelweg een e-mail met je aanvraag naar studiogroenevallei@ips.be.

Dans

Tijdens de dansexpressielessen staat jouw unieke dansimprovisatie centraal. We richten ons op diverse thema’s die je inspireren om je lichaam op een bijzondere manier te bewegen. Het draait vooral om jouw persoonlijke interpretatie en gevoel voor de muziek, wat je vervolgens omzet in een unieke dansuiting.

Op een speelse en spontane manier vergroot je je bewegingsmogelijkheden en stimuleer je je creativiteit. Je wordt je meer bewust van je lichaam en laat je leiden door impulsen en emoties die door de muziek worden opgewekt. Of je nu individueel danst of samen met anderen, je creëert authentieke bewegingen die voortkomen uit jouw innerlijke beleving. Deze lessen bieden een kans om jezelf onder te dompelen in de wereld van dans en beweging, waarbij je de mogelijkheid hebt om jezelf opnieuw te ontdekken.

Nia, afgeleid van Neuro-muscular Integrative Action, ontstond in de jaren ’80 toen fitnessinstructeurs Debbie en Carlos Rosas alternatieven zochten voor traditionele fitnessoefeningen. Ze combineerden oosterse en westerse technieken, putten inspiratie uit dansvormen als jazzdance en moderne dans, krijgskunsten zoals tai chi en aikido, en helende kunsten zoals yoga en feldenkrais.

Nia, nu verspreid over meer dan 40 landen, biedt een holistische benadering van beweging. Deze unieke mix van bewegingsvormen maakt lichaam en geest soepel, bevrijdt emoties en herdefinieert het plezier van bewegen. De bewegingen, uitgevoerd op muziek, volgen de bouw en functie van het lichaam, waardoor je grenzen respecteert en plezier in beweging herontdekt, ongeacht leeftijd.

Nia: een totaalconcept dat je lichaam fit houdt, mentale kracht en creativiteit stimuleert, en ruimte geeft aan emoties. Geschikt voor jong en oud, man en vrouw, zonder danservaring vereist!