Dans je graag? Vrij? Bewust? Onbekommerd? Intens? Dan is NIA iets voor jou!
Een breed spectrum aan bewegingen - gecombineerd met verschillende ritmische muziekstijlen - zorgt voor een organische en expressieve work-out voor jouw lichaam Èn jouw persoon. Kom gerust langs voor een proefles, dit kan op elk moment!
NIA staat voor Neuro-muscular Integrative Action. Het ontstond in de jaren ‘80 door de fitnessinstructeurs Debbie en Carlos Rosas, die zich vragen begonnen te stellen bij de klassieke fitnessoefeningen. Ze gingen daarom op zoek naar een meer holistische manier van bewegen. In hun zoektocht gingen ze oosterse en westerse technieken combineren en haalden ze hun mosterd zowel bij de expressieve dansvormen als jazzdance, en moderne dans; bij de krijgskunsten als tai chi, taekwondo, aikido en de helende kunsten zoals yoga en feldenkrais. Op die manier herontdekten ze het plezier van bewegen en ondervonden ze dat dit meer effect had op lichaam en geest dan de toen gangbare ’no pain-no gain’ fitnessmentaliteit. Dit totaalconcept maakt zowel het lichaam als de geest soepel en de emoties vrij. De bewegingen worden uitgevoerd op muziek en volgen de bouw en de functie van het lichaam, waardoor je de grenzen van je lichaam leert respecteren en het plezier van het bewegen herontdekt. Voor jong, minder jong en al wat ouder.
NIA: is een uniek bewegingsconcept met oog voor de ontwikkeling van jouw lichaam, geest en emoties.• Nia maakt je lichaam fit• Nia houdt je mentaal sterk en creatief• Nia geeft ruimte aan emotiesNia combineert Oosterse en Westerse bewegingsvormen waarbij de sensatie van jouw lichaam centraal staat.Nia is geïnspireerd op danskunsten (Jazz dance, Modern Dance, Duncan Dance), krijgskunsten (Tai Chi, Tae Kwon Do, Aikido) en helende technieken (Yoga, Feldenkrais, Alexander techniek). Dit breed spectrum aan bewegingen - gecombineerd met verschillende ritmische muziekstijlen - zorgt voor een organische en expressieve work-out voor jouw lichaam én jouw persoon.
Niveau: jong en oud, man en vrouw, geen danservaring vereist!

 

Categorie: DANS